Chelsea-spits Drogba heeft malaria

Peterselieman

Didier Drogba heeft last gehad van malaria. De Chelsea-spits klaagde zondag voor het Premier League-treffen met Liverpool (2-0 zege voor Liverpool) over koorts en kwam pas in de tweede helft als invaller in het veld. Bij een controle op maandag bleek de Ivoriaanse spits malaria te hebben, maakte Chelsea-coach Carlo Ancelotti dinsdag bekend.

Drogba kampte al een paar werken met klachten waardoor hij niet honderd procent in orde was. "Zijn conditie werd wat minder, hij raakte wat kracht kwijt, hij miste training", somde Ancelotti de gevolgen van de ziekte op. Dat Drogba toch speelde, was volgens de Italiaanse oefenmeester het gevolg van 'onbaatzuchtigheid' van de Ivoriaan.

Ondanks dat malaria een ernstige ziekte is, kan Drogba komende woensdag in de Zuidwest-Londense derby tegen buurman Fulham gewoon starten. "Het was ooit heel ernstig als je malaria had, maar nu is dat wat anders", legde Ancelotti uit. "Nu kan het behandeld worden en kun je goed herstellen. Hij is oké. Hij speelt morgen."


Didier Drogba (Foto: Novum)