Defour: "Geen spijt dat ik niet naar Ajax ben gegaan"

Niels (DerMeister)

Steven Defour werd in het verleden regelmatig gelinkt aan een transfer naar Ajax. Achteraf is de Belg blij dat hij nooit is gegaan.

De middenvelder van Standard Luik werd een gouden toekomst voorspeld toen hij in 2007 werd verkozen tot Belgisch Voetballer van het Jaar. Hij kon naar Amsterdam, maar besloot in Luik te blijven. Hierdoor denkt Defour dat hij nog niet veel te zeggen heeft binnen de nationale ploeg van België.

"Ik zie me op termijn nog altijd een van de leiders worden", zegt Defour in Het Nieuwsblad. "Maar momenteel voetbal ik bij Standard. Het zou heel raar zijn als iemand van Standard een voetballer van Manchester City of Bayern München op zijn donder geeft. Als ik bij een grotere club speel, zal dat respect automatisch komen. Als je bij Bayern voetbalt, dan heb je zelfs zonder je mond open te doen impact. Je speelt iedere week wedstrijden op dat niveau en hebt recht van spreken."

Spijt van een lang verblijf bij Standard heeft Defour niet. "Misschien ben ik iets te weinig egoïstisch geweest. Als ik bepaalde zaken had doorgedrukt, zat ik misschien niet meer bij Standard. Al heb ik geen spijt dat ik in 2007 niet naar Ajax ben gegaan. Ik ben hier nadien twee keer kampioen geworden en heb een Gouden Schoen gewonnen."