A. Schleck wil Tourzege niet

Peterselieman

Mocht wielrenner Alberto Contador vanwege dopinggebruik geschorst worden dan zou Andy Schleck automatisch de zege in de Tour de France van 2010 krijgen. De Luxemburger heeft echter nu al aangegeven dat het wat hem betreft niet hoeft.

"Ik hoop dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt in de zaak. De zaak wordt nu bij de Spaanse wielerbond neergelegd. Het betekent dat andere mensen zich erover buigen. Ik weet niet wat dat betekent," zei Schlek tegen de Telegraaf.

Eind september werd bekend dat bij Contador tijdens de Tour een minieme hoeveelheid clenbuterol in het bloed was gevonden. Deze hoeveelheid kan, zoals de Spanjaard beweert, door vervuild vlees in het bloed terecht zijn gekomen. maar het UCI lijkt nu anders te oordelen.

Schleck wil de grootste wielerronde van de wereld niet van achter de tafel winnen. "Op deze manier hoeft het voor mij niet. Mijn naam staat later misschien wel in de boeken, maar ik heb er geen vreugde aan beleefd. Ik wil de Tour gewoon op de weg winnen. Voor mij zal Contador altijd de winnaar van Tour 2010 blijven."