Uitslag Anderlecht - Club Brugge

Niels (DerMeister)

Anderlecht en Club Brugge hebben vanavond in de Belgische klassieker de punten met elkaar gedeeld. Na negentig minuten spelen stond er een 2-2-gelijkspel op het scorebord. Club Brugge gaf een 0-2-voorsprong uit handen.

Kort voor aanvang van de wedstrijd werd duidelijk dat landgenoot Donk in de warming-up geblesseerd was geraakt. Met Van Gijseghem in plaats van Donk startte Club voortvarend aan de wedstrijd. Al na vijf minuten namen de bezoekers zelfs de voorsprong. Een schot van Perisic werd niet goed gepareerd door Anderlecht-goalie Proto en Dalmat profiteerde optimaal. Hij schoot de terugkomende bal bij de tweede paal binnen.

Club bleef vervolgens goed spelen en Anderlecht liep in het begin van de wedstrijd veelal achter de feiten aan. Tot overmaat van ramp kwam de ploeg zelfs met 0-2 achter. Na een goede actie van Van der Heyden mocht Geraerts aanleggen en hij schoot de bal hoog in het doel binnen. De bezoekers leken op rozen te zitten, maar kort voor rust ging het finaal mis voor de ploeg van trainer Adri Koster. Eerst wist Juhasz uit een corner de 1-2 te scoren en een paar minuten later omspeelde Lukaku doelman De Vlieger en scoorde de gelijkmaker in het lege doel.

Na de rust moest Club Brugge het stellen zonder spelmaker Vargas. Hij kreeg in de eerste helft een tik van Kouyaté en liep daardoor een breuk op in zijn gezicht. Anderlecht had in de tweede helft het meeste balbezit en kreeg kansen via Kanu en Lecjaks. Beide spelers schoten echter hoog over. De beste kansen van de tweede helft waren toch voor Club Brugge. Kouemaha kwam oog-in-oog met Proto, maar de doelman wist redding te brengen. Even later redde Proto opnieuw sterk. Perisic ontglipte de buitenspelval en stoomde richting het Anderlecht-doel. Het schot werd echter met de voet gepareerd door Proto.

Door het gelijkspel blijft Anderlecht op de tweede plaats staan, twee punten achter koploper Racing Genk. Club Brugge staat na dit weekend op een teleurstellende negende plek. De achterstand op Racing Genk bedraagt negen punten.