Wegereef: "Overtreding op Nesu niet gezien"

Sjors (Sj0rSz)

Jan Wegereef eiste vanmiddag een hoofdrol voor zich op bij het duel tussen FC Utrecht en PSV (2-1). De arbiter gaf Jonathan Reis (PSV) en Jacob Lensky (FC Utrecht) een rode kaart, keurde een doelpunt toe na een overtreding op Mihai Nesu en onthield de Domstedelingen een strafschop, waar PSV die wel kreeg.

"Op het veld heb ik niks meegekregen van de overtreding op Nesu," liet Wegereef aan Eredivisie Live weten. "Ik heb net de beelden bekeken. Daar is wel contact, maar op de beelden was het contact niet superhelder waar te nemen."

Over de rode kaart van Reis kon Wegereef duidelijk zijn. "Daar mag ik niet op ingaan, omdat de aanklager betaald voetbal eerst een onderzoek zal instellen. Er was wel sprake van een code 99; ernstig gemeen spel."

Vervolgens werd FC Utrecht een penalty onthouden, nadat Michael Silberbauer in het strafschopgebied van PSV onderuit werd gehaald. Wegereef: "Wat ik in het veld zag, wordt bevestigd op de beelden. Hij komt wel ten val, maar dat kwam niet door de tegenstander."

Ook over de tweede rode kaart bestond volgens Wegereef niet veel discussie. "Toivonen werd ten val gebracht door de laatste verdediger. Als het dan al een penalty is, dan is dat ook rood."

Wegereef kent hoe dan ook een stormachtige periode. Twee weken geleden stuurde de leidsman Vurnon Anita, tijdens het duel tussen Excelsior en Ajax (1-0), met een directe rode kaart van het veld. Daags na deze wedstrijd seponeerde de Nederlandse voetbalbond (KNVB) deze prent en werd Wegereef op het strafbankje gezet. Toch is de arbiter niet bang, dat het nu weer gebeurt. "Soms zit het mee, soms zit het tegen. Ik had liever een duel in de luwte gehad, maar dat was nu niet het geval."