Tyton wil bij eerste vijf eindigen

Sjors (Sj0rSz)

Roda JC Kerkrade presteert dit seizoen boven verwachting. De ploeg van trainer Harm van Veldhoven bivakkeert momenteel op de vijfde plaats in de Eredivisie. Przemyslaw Tyton, doelman van de Limburgers, is hier erg blij mee en wil deze jaargang ook op deze positie afsluiten.

"Ik focus op het hier en nu," liet Tyton aan Voetbal International weten. "Dat is Roda en ik ga er alles aan doen om met deze mooie club bij de eerste vijf te eindigen."

Tyton is momenteel één van de betere keepers van de Eredivisie. Daarnaast loopt de ontwikkeling van de Poolse doelman gelijk aan de groei van Roda JC Kerkrade. "Zowel voor Roda als voor mij is het een goed seizoen. Twee jaar geleden waren we bijna gedegradeerd. Nu doen we bovenin mee. We zijn zoveel sterker geworden en kunnen wekelijks verrassen."

De sluitpost is Roda JC Kerkrade in elk geval erg dankbaar. "Dankzij Roda heb ik een kans gekregen in het nationale team van Polen. Door wekelijks te spelen, heb ik meer zelfvertrouwen gekregen en merk ik dat mijn teamgenoten mij ook meer vertrouwen."