[WK volleybal] Oranje verliest met 3-1 van Thailand

Olga Kroeders

De volleybalsters van Oranje hebben op het WK in Japan op teleurstellende wijze verloren van Thailand. De ploeg van Avital Selinger werd aanvankelijk overdonderd met het snelle aanvalsspel van de Thaise vrouwen, maar kwam steeds beter in de wedstrijd. Alleen ging het in de vierde set op het cruciale moment weer mis: 25-15, 25-23, 15-25, 26-24.

Oranje had, ondanks een uitvoerige analyse van de tegenstander, zichtbaar moeite om vat te krijgen op de Thaise aanvallen. En in de eerste twee sets was het eigenlijk alleen Ingrid Visser die haar gebruikelijke niveau haalde. Toen later Manon Flier ook nog in vorm raakte leek een vijfde set in het verschiet te liggen. Maar bij setpoint voor Oranje sloeg Thailand een bal op de lijn, waarna Nederland weer even de kluts kwijt was en de wedstrijd uit handen gaf.

Deze uitslag betekent dat Nederland een plaats in de halve finale kan vergeten en het nog erg moeilijk zal worden om kwalificatie voor de plaatsen vijf tot en met acht af te dwingen.

"Erg teleurstellend", noemde Avital Selinger de zevende WK-wedstrijd. ,"We hebben ons niveau niet gehaald. Thailand was goed maar we moeten naar onszelf kijken en leren van onze fouten. Het was duidelijk dat we moeite hadden met de omschakeling van de Cubaanse naar de Aziatische stijl. Ik heb geen moment echt een herkenbaar ritme in ons spel gezien."

Morgen heeft Nederland een rustdag, dinsdag wacht de confrontatie met titelkandidaat Amerika.