Pirelli pleit voor agressievere bandenkeuze

Peterselieman

Bandenfabrikant Pirelli pleit voor een agressieve bandenstrategie in de Formule 1. De Italiaanse rubbermaker is volgend jaar de opvolger van Bridgestone en roept de teams op zich achter deze keuze te scharen. Zo mogen de rijders en de teams niet meer klagen over het feit dat de banden minder lang goed blijven.

"We willen graag een agressieve aanpak gaan voeren," zei het hoofd van de motorsportafdeling van Pirelli Paul Hembery. "Voor een bandenmaker is het beter om een conservatieve aanpak te nemen, waardoor mensen niet spreken over het minder worden van de banden. Vanuit een sportief en een toeschouwersoogpunt willen we dat beide bandencompounds achteruit gaan, want als je een agressieve en een conservatieve keuze hebt krijg je allemaal dezelfde strategieën."

"Als je twee keuzes hebt en beiden zijn agressief dan denken teams en rijders er over na wanneer en hoe ze te gebruiken. Dat is wat er gebeurde in Canada," zei Hembery. Hij wijst er op dat teams en rijders dan gaan klagen dat de banden te slecht zijn. "Ga je iets aan deze klachten doen dan krijg je banden die vijftig ronden mee kunnen, iets wat we wel kunnen."

Hembery wil dat de teams zich scharen achter de keuze van de fabrikant. Hij wijst er op dat de Formule 1 draait om entertainment en dan de banden hierin een grote rol kunnen spelen. De vraag is en blijft of de teams dit ook zo ervaren.