"Ajax draait om Suárez en El Hamdaoui"

Jeffrey

ADO Den Haag-trainer en oud-Ajacied John van den Brom weet waar de kracht ligt van Ajax. ADO gaat zondag op bezoek in Amsterdam.

Van den Brom verklaart dat hij zijn team niet teveel informatie meegeeft. "Hoe meer tijd en aandacht je aan de tegenstander geeft, hoe kleiner je je eigen ploeg maakt. Mijn besprekingen over de tegenstander duren niet langer dan vier, vijf minuten. Het heeft helemaal geen zin om Ajax dood te analyseren", zei de oud-Ajacied tegen het AD.

"De ploeg draait op Suárez en El Hamdaoui. Daar kun je natuurlijk hele trainingen aan wijden of er vijf man opzetten, maar als zij het op hun heupen krijgen, houdt het op. Zet daar dus twee man op. Zorg dat ze die middag beter zijn. We moeten zorgen dat die twee ver van ons doel blijven", vervolgt de oefenmeester van de Hagenaren.

Van den Brom staat op dit moment op een keurige achtste plaats met ADO. De huidige positie op de ranglijst zorgt voor vertrouwen bij de ploeg uit de residentie. ADO graaft zich niet in in tegen Ajax. "Als je gaat inzakken tegen Ajax, roep je het onheil over je af. Ik zit er dus aan te denken nóg verder van ons eigen doel te spelen"