Ook donkere mensen kunnen Kinecten

Kevin (KoosyNL)

Afgelopen week verscheen Kinect met veel bombarie op de Amerikaanse markt. Sindsdien gaan er geruchten dat mensen met een donkere huidskleur niet door de camera herkend kunnen worden. Komende week zal Kinect ook in Europa verschijnen en gelukkig is nu naar buiten gekomen dat gamers met een donkere huidskleur gewoon van Kinect kunnen gaan genieten.

Consumer Reports heeft getest of de geruchten dat mensen met een donkere huidskleur niet herkend zouden worden door de gezichtsherkenning van Kinect waar zouden zijn. Ze hebben verschillende experimenten gedaan met gamers met een lichte en een donkere huidskleur. Uit de tests kwam naar voren dat beiden even goed herkend werden door Kinect.

Essentially, the Kinect recognized both players at light levels typically used in living rooms at night and failed to recognize both players when the lights were turned down lower. So far, we did not experience any instance where one player was recognized and the other wasn’t under the same lighting conditions.

Uit de experimenten bleek dat Kinect wel moeite zou kunnen hebben met het herkennen van mensen als de omgeving niet goed verlicht is. Toch komt dit probleem voor bij mensen met lichte en met donkere huidskleur. Daarnaast blijft het mogelijk bestaan om games met Kinect te kunnen spelen in een minder goed verlichte kamer omdat de camera het lichaam met infrarood licht kan detecteren.

 Kinect