Fable III bovenaan verkooplijst

Redactie

Fable III doet het goed in de Nederlandse winkels. De actie-avonturengame heeft de eerste plaats in de top tien veroverd en laat het gezelschapsspel Wii Party achter zich. De uitbreiding De Sims 3: Na Middernacht komt op de derde plaats, gevolgd door het voetbalspel FIFA 11 voor de Playstation 3 en het puzzelavontuur Professor Layton en de Verloren Toekomst. Dat heeft marktonderzoeksbureau GfK vrijdag bekendgemaakt.

Het succes van Fable III komt niet uit de lucht vallen. Het is een van de exclusieve games voor de Xbox 360 waar fans twee jaar op hebben moeten wachten. De eerste positie van Fable III betekent de eerste topnotering voor een Xbox 360-game sinds Halo: Reach eind september op de markt kwam.

Naast Fable III is op de zesde plaats de tweede nieuwkomer terug te vinden. Star Wars: The Force Unleashed II voor de Playstation 3 is Medal of Honor voor dezelfde spelcomputer en FIFA 11 voor de Xbox 360 voorbijgegaan. De Xbox 360-versie van de gelijknamige game staat op de negende plaats, terwijl de tiende plaats wordt ingenomen door New Super Mario Bros voor de Nintendo Wii.