Hamilton: "Eerste rij mogelijk als het nat wordt"

Jeffrey

Coureur Lewis Hamilton hoopt dat het zal regenen tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië. In natte omstandigheden denkt de Brit wel op de eerste startrij te kunnen beginnen. Mocht het niet regenen denkt hij dat Red Bull de beste kansen heeft.

"De auto voelde vandaag goed aan en ik wist er alles uit te halen. Toch denk ik dat we nog wat meer neerwaartse druk nodig hebben. Ik blijf optimistisch voor de kwalificatie, vooral als het gaat regenen. De auto van dit jaar is veel beter in de regen dan die van vorig jaar, dus we moeten ons dan op de eerste rij kunnen richten", aldus Hamilton. "Red Bull lijkt weer erg snel, vooral wanneer het droog is, maar betrouwbaarheid en weer zullen erg belangrijk zijn. Alles is dus nog mogelijk.

"We hebben vandaag veel aan de balans gewerkt. De auto doet het goed in de snelle bochten, maar we moeten in de langzame bochten nog beter presteren. Met veel brandstof aan boord was de auto behoorlijk goed, en dat is natuurlijk veelbelovend", zei teamgenoot Button. "Het zal interessant zijn hoe het weer de kwalificatie zal beïnvloeden. Hopelijk zal de afstelling voor de race, wanneer het waarschijnlijk droog zal zijn, niet erg beïnvloed worden door de natte omstandigheden."