Heidfeld verrast in Brazilië

Peterselieman

Nick Heidfeld heeft zichzelf en de buitenwereld vandaag verrast door tijdens de eerste vrije trainingen voor de Grand Prix van Brazilië de tiende en achtste tijd te rijden. De Duitse Sauber-coureur bleef hiermee zelfs zijn teamgenoot Kamui Kobayashi voor.

"Ik ben best wel blij met hoe het hier gegaan is," zei Heidfeld die eerder deze week nog uitlegde dat hij langzamer dan Kobayashi reed omdat hij minder motoren ter beschikking heeft. Over de Sauber was hij vandaag tevreden. "Ik heb het echt gevoel dat ik een stap vooruit heb gemaakt wat het afstellen van de auto betreft. Ik had niet verwacht dat we hier zo snel zouden zijn, want ik zat nog niet eens op het randje wat de rondetijden betreft."

Teamgenoot Kobayashi was minder tevreden. De Japanner eindigde de eerste vrije training met een lekke band in de bandenstapels maar reed daar wel een elfde tijd. In de tweede sessie werd hij twaalfde. "Hoewel het algehele tempo prima is, ben ik niet tevreden met mijn auto. Ik heb teveel last van onderstuur en ook de zachte banden konden me de grip waar ik naar op zoek was niet geven."