Tottenham moet Van der Vaart missen

Olga Kroeders

Rafael van der Vaart is zaterdag niet beschikbaar voor zijn club Tottenham Hotspur. De middenvelder ondervindt nog te veel hinder van zijn hamstringblessure en laat het treffen met Bolton Wanderers schieten. "Het is gewoon een vervelende blessure, toch een beetje overbelast", zegt Van der Vaart tegen Novum Nieuws.

"Tegen Manchester United had ik er al last van en dan komt Internazionale eraan, die wil je ook spelen", blikt de spelmaker terug. "Dan ben je bereid een beetje risico te nemen. Op een gegeven moment voelde ik tegen Inter dat mijn hamstring weer op ging spelen en ik had al gescoord, toen vond ik het wel mooi geweest."

Ondanks de goede resultaten dit seizoen denkt Van der Vaart dat Tottenham tekort komt voor de titel. "Je moet realistisch zijn. Met een Chelsea dat heel sterk is zit dat er niet in." De spelmaker heeft wel andere doelen gesteld. "We moeten weer bij de Champions League-plaatsen zien te komen, dus bij de eerste vier."

De 27-jarige Van der Vaart heeft er alle vertrouwen in dat de Londenaren dat gaan redden. "We staan nu vijfde dus dat ziet er goed uit. Er komen nu ook nog twee wedstrijden aan met Sunderland en Bolton, die gewoon zes punten op moeten leveren." De Spurs hebben momenteel vijftien punten, twee minder dan Manchester City dat vierde staat.