Renault-motoren voor Lotus in 2011

Peterselieman

Renault heeft voorafgaand aan de Grand Prix van Brazilië bekend gemaakt dat het vanaf 2011 motoren zal gaan leveren aan het Formule 1-team Lotus. Het is een grote stap voor het Maleisische team dat eerder al bekend maakte de versnellingsbakken van Red Bull Racing af te gaan nemen.

Het is niet voor het eerst dat Lotus en Renault een samenwerking aan gaan. In de jaren tachtig leidde een zelfde constructie voor een aantal overwinningen van Ayrton Senna. Dit jaar hing de bekendmaking van het nieuws al enige tijd in de lucht, maar werd vandaag pas bevestigd. De overeenkomt met Red Bull zorgde er voor dat de aankondiging nog slechts een kwestie van tijd was.

Teameigenaar van Lotus Racing Tony Fernandes is blij met het nieuws. "Ik ben dolblij met het feit dat we eindelijk officieel kunnen spreken over de samenwerking met Renault. Er is al veel over gespeculeerd en nu het officieel is, kan iedereen zien hoe ambitieus we zijn. De combinatie van de Renault-motor en de Red Bull-technologie geeft onze nieuwe auto een succesvolle en goed geteste basis. We weten wat er voor nodig is om te strijden voor het hoogst haalbare in de Formule 1 en dit zal ons helpen om die kant op te gaan."

Ook technisch directeur Mike Gascoyne is blij met de nieuwe stap voor zijn team. "Ik heb eerder met Renault gewerkt en ik weet wat ze ons team kunnen brengen en ik ben blij dat ze een belangrijke rol zullen spelen in het volgende hoofdstuk van ons verhaal."