Kuyt mogelijk zondag tegen Chelsea weer inzetbaar

Olga Kroeders

De rentree van Dirk Kuyt is aanstaande. De 30-jarige Katwijker is zo goed als hersteld van zijn enkelblessure. Hij hervat vrijdag bij zijn club Liverpool de groepstraining en is mogelijk zondag tegen Chelsea alweer van de partij. "Hopelijk verloopt de trainingssessie goed. Dan is het aan de manager om een keuze te maken", zegt Kuyt tegen Sky Sports.

"Ik heb erg hard gewerkt met de medische staf en ben nu klaar om de training te hervatten", zegt Kuyt, die de blessure op 11 oktober opliep in de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Zweden. De rechtsbuiten kwam na een duel ongelukkig op zijn enkel terecht en verliet gelijk geblesseerd het veld.

De terugkeer van Kuyt komt voor Liverpool op een goed moment. De Reds presteren onder leiding van de nieuwe trainer Roy Hodgson teleurstellend met een dertiende plaats in de Premier League. "We hebben allemaal kunnen zien hoe goed hij het heeft gedaan bij Fulham. Door hard te werken willen we ook bij Liverpool successen met hem gaan behalen", zegt Kuyt. "We hebben een hoop nieuwe spelers, maar ik merk dat het elke week beter gaat. We raken op elkaar ingespeeld."