Ontwikkelaars Michael Jackson-game overgenomen

Redactie

De Canadese gamestudio Longtail Studios Quebec is overgenomen door de Franse game-uitgever Ubisoft. Volgens de Canadese krant Le Soleil zijn 48 medewerkers van Longtail Studios Quebec per direct ondergebracht bij Ubisofts eigen gamestudio in Quebec. Waarschijnlijk verliezen zes medewerkers hun baan. Welk bedrag gemoeid is met de overname, is niet bekendgemaakt.

De gamestudio is verantwoordelijk voor de dansgames Dance on Broadway en Michael Jackson: The Experience. Laatstgenoemde game is ook te spelen met de nog te verschijnen Kinect-camera voor de Xbox 360. De ervaring die is opgedaan met de camera en de ontwikkeling van dansgames vindt Ubisoft waardevol.

Longtail Studios telt nog drie gamestudio's en een hoofdkantoor in New York. Deze takken van het bedrijf blijven onaangetast door de overname. Michael Jackson: The Experience, de laatste game van Longtail Studios Quebec, ligt eind november in de winkel voor de Nintendo Wii, PSP en Nintendo DS. De Playstation 3- en Xbox 360-versies van het spel komen begin volgend jaar op de markt.