Geen Argentinië op WTCC-kalender

Peterselieman

Autosportfederatie FIA heeft gisteren de definitieve kalender voor het World Touring Car Championship-seizoen 2011 bekend gemaakt. Opvallend is dat Argentinië dat op de voorlopige kalender stond verdwenen is van de definitieve kalender.

Het seizoen zal op 20 maart van start gaan in Brazilië op het circuit van Curitiba. Twee weken later zou een race in Argentinië op het programma staan, maar in plaats daarvan gaat het seizoen op 24 april verder op Zolder. Wel moet de race in België nog bevestigd worden.

De race in Groot-Brittannië verhuist van Brands-Hatch naar het vernieuwde Donington Park, terwijl in Japan Okayama ingeruild wordt voor Suzuka. Op 5 november zal er geracet worden in China, maar waar de race plaatsvindt is nog niet bekend. Het stratencircuit in Porto vereist wederom een homologatie.

Naast de kalender maakte de FIA ook bekend dat het concept voor de grid in race 2 veranderd wordt. Nu starten de beste acht uit de eerste race in omgekeerde volgorde in race 2, maar dit wordt veranderd naar het omkeren van de beste tien uit de kwalificatie. Hiermee wordt voorkomen dat rijders zich aan het eind van race 1 af laten zakken om in de tweede wedstrijd van de eerste rij te kunnen vertrekken.

De Kalender

Datum Race Circuit
20 maart Brazlië Curitiba
24 april België Zolder**
15 mei Italië Monza
5 juni Marokko Marrakech
19 juni Tsjechië Brno
3 juli Portugal Porto*
17 juli Groot-Britannië Donington Park
31 juli Duitsland Oschersleben
4 september Spanje Valencia
23 okotber Japan Suzuka
5 november China TBA**
20 november Macau Macau

* circuit moet nog gehomologeerd worden
** circuit moet nog bevestigd worden