[NHL] Vrije val Islanders zet voort

Denny (nyny83)

De New York Islanders begonnen redelijk aan het NHL-seizoen, ondanks het gemis van hun beste verdediger, Mark Streit. Vannacht werd er echter voor de vijfde keer op rij verloren. De Carolina Hurricanes waren met maar liefst 7-2 te sterk. Goalie Rick DiPietro had wederom geen gelukkige avond en staat inmiddels op 4.21 tegengoals per wedstrijd.

De Hurricanes namen in de eerste periode de wedstrijd al in handen door driemaal te scoren. Verdediger Joe Corvo opende de score met een hard afstandsschot. Jon Matsumoto wist vervolgens zijn eerste NHL-goal te maken door een schot van richting te veranderen. Sterspeler Eric Staal zorgde er ruim een minuut voor het einde van de periode voor dat de Hurricanes met een 3-0 voorsprong de kleedkamer in gingen.

In de tweede periode wisten de Islanders meer kansen te creëren, maar de Hurricanes wisten als enige het net te vinden. Brandon Sutter maakte de 4-0, waarna Jiri Tlusty alle hoop bij de Islanders wegnam door de 5-0 te scoren.

Pas in de derde periode wisten de Islanders wat terug te doen. Michael Grabner, die overkwam van de Vancouver Canucks, maakte de 5-1. Halverwege de periode bracht de jongste speler uit de NHL, Jeff Skinner (18) de marge weer op vijf goals met een powerplay-goal. In de powerplay voor de Islanders maakte P.A. Parenteau 6-2, maar het slotakkoord was voor de Hurricanes. Jon Matsumoto maakte dertig seconden voor tijd zijn tweede NHL-treffer.

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
Carolina Hurricanes New York Islanders 7-2
Buffalo Sabres Boston Bruins 2-5
Washington Capitals Toronto Maple Leafs 5-4 (SO)
Florida Panthers Atlanta Thrashers 3-4
Chicago Blackhawks New Jersey Devils 3-5
Dallas Stars Pittsburgh Penguins 5-2
Calgary Flames Detroit Red Wings 1-2
Phoenix Coyotes Nashville Predators 4-3
Anaheim Ducks Tampa Bay Lightning 3-2 (OT)