Jol: "Kansen genoeg gehad"

Peterselieman

Ajax verloor gisteren in de Champions League met 2-1 van AJ Auxerre. Trainer Martin Jol was na afloop verre van tevreden over die stand. "We hebben genoeg kansen gehad. Acht of negen. De tweede helft ging een stuk beter dan de eerste. Je wilt natuurlijk winnen. En ook dat ene punt zou belangrijk zijn geweest."

"In de eerste helft stond het middenveld niet goed. Lindgren en Enoh konden de aanval niet met de rest van de ploeg verbinden. Daarnaast zie je in zo'n wedstrijd dat er te weinig voorzetten van de zijkant komen. We missen spelers met die specifieke kwaliteiten," zei Jol die hiermee de kritiek van Johan Cruijff steunt dat de Amsterdammers geen buitenspelers meer hebben.

Het tweede doelpunt voor de Franse ploeg viel uit een snel genomen vrije trap, waarbij doelpuntenmaker Langil buitenspel bleek te staan. Jol meent dat de goal voorkomen had kunnen worden. "Je bent ervan af als je gewoon voor de bal gaat staan. Die jongen viel echter op de bal en nam de vrije trap daarna meteen. Normaal mag dat niet van een Engelse scheidsrechter, dat weet ik uit eigen ervaring. Dan krijg je zelfs een gele kaart vanwege het te snel nemen van een vrije trap. Het fluitje bleef echter uit. Heel jammer, want een punt was belangrijk geweest voor ons bij deze stand in onze poule."

"In de laatste twee wedstrijden kan het nu alle kanten op. Real Madrid zal wel eerste worden. AC Milan, wij en Auxerre strijden om de overige plaatsen. Dat is jammer, want we hadden Auxerre definitief kunnen uitschakelen en AC Milan op achterstand kunnen zetten."