Noodlanding Airbus A380 in Singapore

Redactie

Een Airbus A380 van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas Airways heeft donderdag een noodlanding gemaakt in Singapore. Er kwam rook uit de onderkant van het toestel en brandweerauto's snelden naar het vliegtuig toe. Niemand raakte gewond.

De A380 met 433 passagiers en crew van 26 personen aan boord was boven het westen van Indonesië in de problemen gekomen. Getuigen meldden een explosie te hebben gehoord toen het vliegtuig overvloog en dat er stukken metaal op het eiland Batam terecht kwamen.

Volgens Qantas was het toestel afkomstig uit Londen en via Singapore op weg naar Sydney, maar kreeg het onderweg motorproblemen. Een van de vier motoren zou zijn uitgevallen, maar daar kan het vliegtuig gewoon mee doorvliegen. Uit voorzorg is de Airbus echter teruggekeerd. Indonesische en Australische media meldden in eerste instantie dat het toestel was gecrasht. Qantas heeft in zijn negentigjarig bestaan nimmer met een crash te kampen gehad.

In de A380 is plaats voor meer dan vijfhonderd mensen. De eerste commerciële vlucht met dit toestel werd in 2005 uitgevoerd door Singapore Airlines en vloog toen van Singapore naar Sydney.

Noodlanding Airbus A380 in Singapore
Noodlanding Airbus A380 in Singapore (Foto: ANP)