Arts snijdt per abuis complete vagina weg

Djeez

Carolyn DeWaegeneire is woedend op haar voormalig chirurg. De Australische heeft naar eigen zeggen geen genitaliën meer. Met dank aan de chirurg, die acht jaar geleden iets te enthousiast was in de operatiekamer.

De destijds 58-jarige vrouw werd in augustus 2002 opgenomen in een onbekend ziekenhuis. De chrirurg zou tijdens een 'simpele' ingreep een stukje vlees bij haar vagina wegsnijden. Het lapje vlees zou namelijk kunnen uitgroeien tot een tumor. Eenmaal bijgekomen uit de narcose voelden de hechtingen voor DeWaegeneire aan als 'prikkeldraad'.

De vrouw heeft acht jaar lang in een shock geleefd voor ze besloot de slager voor de medische tuchtraad te slepen. Toen men haar in de rechtszaal vroeg wat er nog over is van haar intieme delen, antwoordde ze slechts: "Niets. Mij is wel aangeboden de boel weer te reconstrueren, maar dat heb ik geweigerd. Niemand komt ooit nog aan mijn edele delen", aldus de vrouw die al negen jaar weduwe is.

Tijdens de operatie vroeg een van de aanwezige verpleegkundigen nog waarom de arts zelfs de clitoris afsneed. "Ach", antwoordde de chirurg, "haar man is toch dood. Dus ze mist er niets aan." De rechtszaak zal waarschijnlijk nog zo'n drie weken duren.