Woede om seksspeeltjes voor kinderen

Djeez

De nieuwste speeltjes in een Nieuw-Zeelandse winkel zijn beslist geen kinderspeelgoed, zo oordelen enkele woedende ouders uit Palmerston North. Zo worden onder andere stringetjes, kietelveren en fluffy handboeien aangeprezen als kinderspeelgoed.

"Ik vind dit aanstootgevend", zegt Rochelle Parker, moeder van vier kinderen. "Ik zou mijn dochters nooit meenemen naar deze winkel." Afgelopen vrijdag deed ze haar beklag bij de bedrijfsleider, en vroeg hem de seksspeeltjes achter de toonbank te leggen. "Ik vertelde hem dat ik geschokt zou zijn als ik mijn kinderen hier mee naartoe zou nemen terwijl deze dingen open en bloot in het schap liggen."

Maandag bezocht Parker opnieuw de winkel om te kijken of ze haar klacht serieus hadden genomen. Helaas voor haar bleken de handboeien nog steeds in hetzelfde schap te liggen. De stringetjes waren slechts verplaatst naar een volgend gangpad. Mevrouw Parker zei dat ze 'gewoon gekrenkt' was om te zien dat de seksspeeltjes nog steeds bij het speelgoed lagen. "Ik vroeg hem, hoeveel andere ouders zijn hierdoor gekwetst?"

De winkeleigenaar is zich van geen kwaad bewust. Zo verkoopt de winkel geen speelgoedgeweren aan kinderen, en wordt alcohol alleen meegegeven aan personen boven de achttien. Voor de vermeende seksspeeltjes ben je met drie jaar al oud genoeg. "Daarbij, de ouders kopen het zelf", zo luidt het verweer van de winkeleigenaar. De Nieuw-Zeelandse organisatie voor winkeliers zegt niets te kunnen doen, maar raadt de bedrijfsleider wel aan te luisteren naar de kritiek van zijn klanten.