Menchov: "Veel vertrouwen bij Geox"

Frank (franklop)

Komend seizoen begint Denis Menchov aan een nieuw hoofdstuk van zijn carrière. Na zes jaar Rabobank zal hij nu voor Geox gaan rijden. Tegen VeloNation zei de Rus, tweevoudig winnaar van de Vuelta en eenmaal van de Giro in dienst bij de Rabobank, vooral nieuwe motivatie hoopt te vinden.

"Ik ben er nu al erg tevreden: een nieuw team, een nieuwe omgeving, nieuwe motivatie," zei Menchov, derde in de afgelopen Tour de France. "Ik heb veel vertrouwen in Geox. Bij het opstarten van een nieuw project is het altijd een beetje onzeker afwachten, maar met Carlos en ikzelf én de ploegleiding hebben we veel ervaring in huis. We zijn in staat tot grootse dingen."

Zijn nieuwe ploegleider zei gisteren dat Menchov in 2011 zowel de Giro als de Tour zal gaan rijden, waarbij de piek tijdens de Franse wielerronde zal liggen. "Het parcours voor 2011 is prachtig. De Tour is altijd zwaar. Ik hou van de balans tussen de Alpen en de Pyreneeën. Oké, er zijn een pak minder tijdritkilometers, maar zoals steeds zullen de bergen bepalend zijn. Ik ben optimistisch voor wat komen zal."