Jans: "Nog steeds perspectief in Heerenveen"

Olga Kroeders

Sc Heerenveen presenteerde vorige week teleurstellende jaarcijfers, maar volgens trainer Ron Jans heeft dat geen gevolgen voor de sportieve doelstellingen.

Heerenveen maakte het afgelopen boekjaar bijna vijftien miljoen euro verlies. Verontrustende cijfers, weet ook Jans. "Het is duidelijk geworden dat deze club niet bulkt van het geld", zegt de coach in Voetbal International. "Natuurlijk zijn dit slechte jaarcijfers, en moet er gekeken worden waar het allemaal mis is gegaan. Maar dit betekent voor mij absoluut niet dat er opeens geen perspectief meer is in Heerenveen."

Als het aan Jans ligt, blijven de sportieve doelstellingen ongewijzigd. "Daar verandert dit niet zoveel aan. Ik moet zeggen dat de communicatie uitstekend is geweest. Zowel de spelers als de technische staf zijn van tevoren op de hoogte gesteld. Je wordt er niet vrolijk van, maar ik zag en zie voldoende mogelijkheden."

Jans sluit niet uit dat Roy Beerens binnenkort wordt verkocht. De snelle buitenspeler kan de Friese club een mooie transfersom opleveren. "Ook afgelopen zomer gold overigens dat we hem bij een goed bod misschien hadden moeten laten gaan. We moeten elke situatie afzonderlijk bekijken, maar zitten niet in de situatie dat we zomaar een zak geld kunnen laten liggen."