PSV langere tijd zonder Manolev

Olga Kroeders

PSV moet het voorlopig nog stellen zonder Stanislav Manolev. De Bulgaarse rechtsback heeft een flinke terugslag gekregen in het herstel van een liesblessure. Dat is gebleken uit uitgebreid medisch onderzoek. "Ik heb zojuist de dokter gesproken en hij is niet vrolijk", liet trainer Fred Rutten woensdag weten in de aanloop naar de Europese confrontatie met Debrecen.

Manolev raakte twee maanden geleden tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd van Bulgarije tegen Engeland geblesseerd. Voor het herstel stond zes tot acht weken, maar maandag kreeg Manolev tijdens een wedstrijd met Jong PSV opnieuw last. "Het beleid dat we de afgelopen weken hebben gevoerd, heeft een vervelend effect gehad", aldus Rutten. "Het ziet er niet positief uit."

PSV besluit op korte termijn hoe de behandeling van Manolev wordt voortgezet. Rutten kon woensdag nog niet zeggen hoelang hij de Bulgaar nog moet missen. "Het irriteert me als coach wel dat hij er nog langer uit is, zonder dat ik een waardeoordeel wil geven over wiens schuld het is. Ik heb het liefst iedereen aan dek. Zeker voor die jongen is het heel vervelend. 'Stani' is zelf heel gretig, we kunnen hem moeilijk tegenhouden, je moet hem bijna in een korset stoppen."

Manolev wordt al weken vervangen door Atiba Hutchinson. De Canadees is van origine een controlerende middenvelder, maar speelt noodgedwongen een linie naar achteren. "Het is voor mij een vreemde positie, maar ik probeer het onder de knie te krijgen", aldus Hutchinson. "Volgens mij gaat het ook steeds beter."

PSV langere tijd zonder Manolev
PSV langere tijd zonder Manolev (Foto: ANP)