De Bakker snel klaar in Zwitserland

Niels (DerMeister)

Thiemo de Bakker is vroegtijdig uitgeschakeld tijdens de Davidoff Swiss Indoors in het Zwitserse Basel. Radek Stepanek was in de eerste ronde in twee sets te sterk voor onze landgenoot; 6-3 en 7-6.

De 22-jarige De Bakker en zijn 31-jarige Tsjechische opponent braken elkaar in de eerste set tweemaal achter elkaar. De Bakker had vervolgens de kans om een derde break te pakken, maar Stepanek behield ditmaal zijn opslag. Bij een setstand van 3-2 wist Stepanek, nummer 38 van de wereld, De Bakker wel te breaken en deze break was uiteindelijk genoeg om de eerste set te winnen.

In de tweede set kende De Bakker een moeilijke beginfase maar bij een stand van 3-2 wist onze landgenoot wel een break te pakken. Onze landgenoot liep zelfs uit naar een voorsprong van 5-2, maar hij wist de set niet uit te serveren. Stepanek kwam ijzersterk terug en sleepte er uiteindelijk een tie-break uit.

Daarin ging het gelijk op en gingen de minibreaks over en weer. De Bakker leek de tweede set te winnen, aangezien hij met 5-3 voor kwam in de tie-break. Opnieuw kwam Stepanek sterk terug en maakte vier punten op rij. Dit was genoeg om de partij te winnen.