Alles koek en ei tussen Roelvink en Froger

Redactie

Dries Roelvink koestert geen enkele wrok tegen zijn oude vriend René Froger. De volkszanger was lichtelijk teleurgesteld dat hij geen uitnodiging voor het jubileumfeest van Froger in theater Carré had ontvangen. Toch bemachtigde Dries een kaartje voor het festijn en spreekt hij vol lof over zijn vroegere maat.

"Hij is getuige geweest op m'n eerste huwelijk. En dat vergeet je niet gauw", vertelt Roelvink aan Novum Nieuws. De twee zangers waren vroeger goede vrienden. Toen Froger een platencontract tekende, verwaterde de vriendschap volgens Roelvink. "Ik was wel even van slag", zei de zanger destijds. Toch draagt Dries René nog een warm hart toe.

Zo bezocht Roelvink de begrafenissen van beide ouders van René, die vorig jaar kort na elkaar stierven. "Ik heb die mensen goed gekend. Ik wilde er graag naartoe", vertelt hij. René kon zijn aanwezigheid waarderen, maar van echte gesprekken tussen de twee komt het tegenwoordig niet meer.

"Hij is de beste zanger die we de laatste vijftig jaar in Nederland gehad hebben. Hij heeft een internationale klank in zijn stem", vindt Dries. Alhoewel de blonde zanger René liever meer Engelstalig repertoire zou horen zingen. "Als ik hem bij de Toppers liedjes hoor zingen, feestelijk en gezellig, dan denk ik: jammer. Want hij heeft zo veel in huis."

Ook in het liefdesleven van de 51-jarige Roelvink is het pais en vree. Dries trouwde in september met zijn Honoria. "Het bevalt goed. We zijn nu door de wittebroodsweken heen en het gaat nog steeds goed. Ze past goed bij mij", zegt hij.


Dries Roelvink (Foto: Novum)