Einde seizoen voor Mulenga

Jeffrey

Jacob Mulenga komt dit seizoen zo goed als zeker niet meer in actie voor FC Utrecht. De aanvaller heeft zijn voorste kruisband van zijn rechterknie afgescheurd.

Dat bleek woensdag bij een operatie aan zijn knie. Dat meldt FC Utrecht op de clubwebsite. Hierdoor staat de aanvaller minstens een half jaar aan de kant.

Mulenga raakte geblesseerd in de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag. Toen hij een hoge bal onder controle wilde brengen, kwam hij ongelukkig neer. Eerder was al bekend dat hij een scheur in zijn buitenmeniscus van zijn rechterknie had opgelopen bij deze actie.

Bij de operatie die Mulenga al heeft ondergaan is een deel van de meniscus weggehaald. Na drie tot vier weken rust zal hij opnieuw geopereerd worden. Dan wordt zijn kruisband vervangen.

"Voor de revalidatie na zo'n zware blessure staan zes tot negen maanden", zegt clubarts Frank van Hellemondt na de operatie op de clubwebsite. "Jacob kon zijn knie niet strekken en daarom hebben we eerst een deel van zijn meniscus weggehaald. Zijn knie moet nu een week of drie, vier tot rust komen, waarna we hem opnieuw opereren om zijn kruisband te vervangen."