Leenstra hervindt plezier in schaatsen

Peterselieman

Marrit Leenstra verruilde afgelopen zomer de schaatsploeg TVM voor die van Hofmeijer. De Friezin zegt aan de vooravond van het nieuwe seizoen dat de overstap haar goed heeft gedaan en dat ze het plezier in de sport terug heeft gevonden.

Dat Leenstra niet presteerde bij TVM komt naar eigen zeggen door de hoge druk die ze zichzelf oplegde en dat ze daar niet mee om kon gaan. "Een groot verschil met TVM is dat ik nu in een team zit met allemaal leeftijdsgenoten. Zij moeten het ook nog allemaal waarmaken en hebben hetzelfde doel voor ogen. Bij TVM hadden de meesten de top al bereikt. Ik kijk weer uit naar wedstrijden," zei schaatsster.

Leenstra heeft naast het schaatsen het studeren ook weer opgepakt. Ze krijgt hier binnen Hofmeijer alle ruimte voor en ze prijst de sfeer binnen de groep. Zo speelde het team onlangs nog verstoppertje. "En Rhian Ket, de oudste van ons team, was nog de meest fanatieke."

Ook Koen Verweij vindt dat de overstap hem goed heeft gedaan. "Ik ben wel in voor dat soort dingen. Ik houd van die relaxte sfeer, lachen is goed voor je. Bij TVM leefde ik in een wat serieuzere, professionelere wereld en was het wat meer 'stressie'. Als we nu met de groep iets gaan drinken, gaat de trainer gewoon mee."