Jol traint niet op kunstgras met Ajax

Olga Kroeders

Ajax speelt dit weekend na de remise van vorige week tegen Excelsior (2-2) opnieuw op kunstgras. Ditmaal is Heracles Almelo de tegenstander van de ploeg van Martin Jol, die de Amsterdammers echter niet extra laat trainen op het synthetische veld. "Wij hebben meerdere jongens die na het spelen op kunstgras last krijgen van de heup of knie."

Jol wil niet het risico lopen dat hij daardoor al enkele spelers verliest voordat er überhaupt een minuut gespeeld is in Almelo. "Als je meteen de wedstrijd speelt, merk je de gevolgen pas na afloop. Als je eerder op kunstgras traint, heb je kans dat er van tevoren al een of twee uitvallen", luidt de verklaring van Jol.

Het teleurstellende resultaat vorige week in Rotterdam doet de trainer niet extra vrezen voor de ontmoeting met Heracles. "Het kunstgras schijnt iets anders te zijn bij Excelsior, daar is het meer plastic." Jol wil in ieder geval niet dat de Ajacieden te veel gaan lopen met de bal.

"Spelen en bewegen is het beste en dat proberen wij te doen. Als je gaat lopen kan de bal van je voet stuiteren en dan heb je weer die counter achter je oren."