Villeneuve zet F1-ambities in de ijskast

Peterselieman

Jacques Villeneuve heeft toegegeven geen poging meer te wagen om volgend seizoen de Formule 1 te betreden. De Canadees deed dit jaar met Durango verwoede pogingen om eerst het dertiende gridslot te bemachtigen en later om een ander team over te nemen, maar de inspanningen hebben niet tot resultaat geleid.

Villeneuve denkt zelfs niet dat de combinatie met Durango voor 2012 succes zal hebben en de Canadees heeft daarom de tijd gevraagd om na te denken. "Het ziet er nu somber uit. We hebben dit jaar hard gewerkt om terug te komen en een team op te bouwen. Dat was het makkelijkste, maar het heeft niet tot resultaat geleid. Daarom moeten we denk ik de Formule 1 uit ons hoofd zetten," zei de wereldkampioen van 1997 tegen BBC Radio 5.

"We hadden het budget om een team op te zetten, maar daarmee kun je het maar een beperkte periode uithouden, want de mensen raken verveeld en zoeken hun heil elders. Dat was veel werk en daar hebben we ons op geconcentreerd. Al het andere, zoals de NASCAR, moest hiervoor op een laag pitje gezet worden."

Villeneuve heeft na zijn vertrek uit de Formule 1 in 2006 niet stilgezeten. Zo was hij actief in de V8 Supercars en ook in de NASCAR. In die laatste klasse wil de 38-jarige Canadees wel meer races gaan rijden. Hij heeft al enkele optredens in de Nationwide Series op de normale circuits achter de rug maar hij hoopt voor de toekomst op meer.