Button geeft titelstrijd nog niet op

Peterselieman

Jenson Button staat met nog twee Formule 1-races te gaan vijfde in het kampioenschap op 42 punten van leider Fernando Alonso. De McLaren-coureur weet dat er nog 50 punten voor een rijder te verdienen zijn en dat hij nog slechts een theoretische kans op het verlengen van zijn titel heeft, maar toch gaat hij het proberen.

"Ik heb altijd gezegd dat ik blijf strijden totdat het rekenkundig gezien onmogelijk is," zei Button vandaag. "Als je op papier kijkt dan is het een minieme kans, maar ik kan er de rest van mijn leven spijt van hebben als ik er niet voor gegaan ben en de omstandigheden me toch de kans gegeven hadden om voor de titel te gaan. In de Formule 1 weet je het nooit, ik zou kunnen winnen op Interlagos, het maximale aantal punten meenemen en zien dat geen van de titelkandidaten gefinisht is. Als het weer een natte race is dan zou dat makkelijk kunnen gebeuren."

Button erkent dat de McLaren niet altijd het tempo van Red Bull en Ferrari bij kan houden. "Onze prestaties zijn wat wisselend. In Monza konden we winnen, we leken sneller dan de Red Bulls in Singapore en de racesnelheid in Suzuka was goed. Het is dus lastig te zeggen waar we staan. In Zuid-Korea waren we in de vrije trainingen snel, maar in de kwalificatie en de race vlakte dat af, dus we moeten optimistisch zijn."

De Brit zet dat McLaren ook voor Brazilië weer nieuwe onderdelen mee zal nemen. Hij prijst de inspanningen van iedereen binnen het team om de auto sneller te maken. Op Interlagos verwacht hij een goed resultaat. McLaren zou volgens hem in São Paulo een goede kans op een uitstekend resultaat moeten maken.