'Ook stoeltje Barrichello niet zeker bij Williams'

Peterselieman

Het lijkt er op dat bij Williams ook het stoeltje van Rubens Barrichello voor volgend jaar niet meer zeker is. Aangenomen werd dat de Braziliaan al een contract voor volgend jaar op zak had, maar sponsorperikelen zorgen er nu volgens Auto Motor und Sport voor dat de renstal uit Grove alle opties nogmaals zal gaan bekijken.

RBS, Philips, AirAsia en McGregor gaan naar verwachting Williams na dit seizoen verlaten, waardoor het Britse team zit te springen om nieuwe inkomstenbronnen. Pastor Maldonado kan naar verluidt met het oliebedrijf PDVSA vijftien miljoen dollar bieden voor een stoeltje, waardoor de Venezolaan een deel van het gat in de sponsoring bij het team uit Grove dicht.

Williams moet nu kiezen om veteraan Barrichello of rookie Nico Hülkenberg voor 2011 aan de kant te schuiven, een lastige beslissing, omdat Barrichello dit seizoen goed presteert, terwijl Hülkenberg de toekomst heeft maar het tempo nog niet bij kan benen. Auto Motor und Sport meent in Zuid-Korea een uitspraak van technisch directeur Patrick Head opgevangen te hebben dat Hülkenberg genoeg gedaan heeft om zijn stoeltje te behouden.