Call of Duty: Black Ops krijgt split-screen multiplayer

wc-eend

Joseph Olin, Community Manager, heeft bevestigd dat Call of Duty: Black Ops split-screen multiplayer zal gaan krijgen. Daarnaast zal er volgens Olin ook een "custom games editor", "in-game friends list" en "regional match-making" inzitten. Lees hieronder meer info over de features.

Het zal mogelijk zijn dat als je een potje online speelt dat een vriend de controller oppakt en zo kan meespelen in het potje waar jij bent. Je schakelt over naar split-screen en jou vriend krijgt jou nickname met een (1) erachter. Gasten kunnen gewoon ranken en dingen vrijspelen maar dit gaat weer weg zodra er uitgelogd wordt.

De custom games editor is heel makkelijk wat je verwacht, creëer een spelmodus zoals je die wilt. Wil jij alleen maar pistolen, klaar. Wil jij die en die perks niet hebben, klaar. Wil je een tijds-limiet? Score-limiet? Allemaal in te stellen en op te slaan en als je het wilt, kan je het ook delen met de wereld.

De in-game friends list laat je zien wat je vrienden doen en gedaan hebben, statistieken, wat ze gemaakt hebben en nog veel meer. Volgens Olin was het uitnodigen van vrienden nog nooit zo makkelijk. Match-making is ook uitgebreider want nu kan je zelf beslissen met welke regio's je wel of niet verbinding maakt.

Olin gaf ook aan dat degene die een spel aanmaakt in multiplayer ook volledige controle heeft over de lobby. Je kan dus kiezen wie er wel of niet naar binnen mag in de lobby (op uitnodiging of alleen vrienden). Als laatste is bekend gemaakt dat je Emblem niet zal gereset worden als je Prestige behaald.

Call of Duty: Black Ops komt 9 november uit op de Wii, DS, PC, Xbox 360 en de PS3.

Cod