El Hamdaoui blij met waardering Bergkamp

Olga Kroeders

Mounir El Hamdaoui wist na de met 3-1 gewonnen wedstrijd van Ajax tegen sc Heerenveen alle ogen op zich gericht. De Marokkaan opende met een prachtige stift de score en nam later met een fraaie volley ook de tweede Ajax-goal voor zijn rekening. "Ze zaten er goed in", merkte hij met enig gevoel voor understatement op.

Dennis Bergkamp zat in de Arena op de perstribune. Voor de camera's was duidelijk te zien dat de voormalig 'koning van de stift' bij het eerste doelpunt een glimlach niet kon onderdrukken. "Het is mooi als hij het heeft kunnen waarderen", vertelde El Hamdaoui aan Novum Nieuws. "Bergkamp was een sierlijke speler en absoluut een van mijn voorbeelden."

Urby Emanuelson raakte na afloop ook niet uitgesproken over de goals van zijn ploeggenoot. "Ik vond die tweede eigenlijk het mooiste", zei de linkspoot. "Zoals hij die bal in een keer uit de lucht pakt, dat was echt fantastisch. Mounir is een onberekenbare speler, waardoor verdedigers nooit weten wat ze moeten verwachten. Dat maakt hem een heel gevaarlijke spits."