"De combinaties met Raśl lopen heel goed"

Olga Kroeders

Klaas-Jan Huntelaar heeft zijn vorm bij Schalke 04 te pakken, maar de spits kan de Duitse club nog niet uit de degradatiezone helpen.

Schalke 04 staat op dit moment op een uiterst teleurstellende zestiende plaats ondanks vijf doelpunten van Huntelaar. "We hadden geen goede start, maar Schalke blijft een grote club met veel goede spelers. Het gaat moeilijk worden om nog op een hoge positie te eindigen. In de Bundesliga zie je wel dat de tweede seizoenshelft altijd anders kan verlopen."

Huntelaar heeft een eenvoudige oplossing voor de huidige situatie. "Het is eigenlijk heel simpel. We moeten achterin geen doelpunten meer incasseren en zelf meer scoren. Het is zaak dat we de ruimtes klein maken en onze kansen uitspelen. Dan komt de rest vanzelf", zegt de Oranje-international op de clubsite van Die Königsblauen.

De Nederlander komt bij Schalke een bekende aanvalspartner tegen. Huntelaar werkte bij Real Madrid al samen met Raúl, die deze zomer overkwam van Real. "We kennen elkaar dus al een beetje. Mede daarom lopen de combinaties heel goed. Dat is voor een aanvaller zeker belangrijk", besluit Huntelaar, die zaterdag met Schalke Bayer Leverkusen ontvangt in Gelsenkirchen.