Trainer Dijkse Boys stapt op

Michel (methodmich)

Dijkse Boys moet op zoek naar een nieuwe trainer. Wim Swinkels stapte namelijk op bij de zondagtopklasser. Door het vertrek van geldschieter Leendert Gerrits ziet Swinkels geen perspectief meer in Helmond.

"Als er afspraken richting spelers niet worden nagekomen, wat kun je als trainer dan van je spelers eisen? Helemaal niets. Daarom heb ik besloten op te stappen als trainer. Ik weet niet of de club de klap van het vertrek van Gerrits te boven komt," licht Swinkels zijn vertrek toe. Assistent-trainer Tonnie van de Wetering zal naar alle waarschijnlijkheid de taken van Swinkels overnemen. Het is publiek geheim dat hij eigenlijk al de touwtjes in handen heeft, maar de vereiste diploma's mist.

Ondertussen overweegt een groot aantal spelers te vertrekken. Technisch directeur Jeroen Mommers hoopt dat zij als liefhebbers bij de club willen blijven, nu duidelijk is dat zij hun geld vermoedelijk niet zullen krijgen. Die kans lijkt klein, aangezien Dijkse Boys veel spelers lokte met hoge vergoedingen. Over de sportieve toekomst is Mommers nog in dubio: "Handhaving was het doel, maar we zullen ons erover gaan buigen of dat doel nog wel zo verstandig is."