Berger: "Webber wilde rivaal uitschakelen"

Peterselieman

Gerhard Berger denkt dat de botsing tussen Mark Webber en Nico Rosberg in Zuid-Korea voorkomen had kunnen worden. De Oostenrijker vermoedt zelfs dat Webber met opzet terug de baan is opgerold om één van de titelrivalen in de Formule 1 uit te schakelen.

Webber spinde in de achttiende ronde nadat hij met zijn achterwielen over een natte kerbstone was gegaan. De Australiër raakte de muur en reed met zijn Red Bull achterwaarts weer de baan op waarbij hij Rosberg raakte die geen kant meer op kon. De Duitser zag zo een kans op een podiumplaats door de neus geboord worden.

Volgens Berger raakte Webber hiermee niet de juiste. "Hij botste Rosberg uit de race, maar dat was de verkeerde. Ik denk dat hij eigenlijk Alonso of Hamilton wilde raken. Hij vloog van de baan en wist dat het voorbij was. Op zo’n moment ben je gefrustreerd en gaan er duizenden gedachten door je hoofd," zei Berger tegen Servus TV.

"Hij had op zijn remmen kunnen gaan staan en tot stilstand kunnen komen tegen de muur. Misschien had hij problemen met zijn remmen, maar dat denk ik eigenlijk niet. Het is heel duidelijk: je kan zien dat zijn wielen niet blokkeren."