Brawn: "Het begint te lopen bij Mercedes"

Peterselieman

Volgens Ross Brawn begint het eindelijk te lopen bij Mercedes Grand Prix. De renstal behaalde in de afgelopen twee races met Michael Schumacher een vijfde en een vierde plaats en had met Nico Rosberg in Zuid-Korea mogelijk zelfs het podium kunnen halen als de Duitser niet door Mark Webber uit de race gereden was.

Mercedes was een van de teams die in Zuid-Korea de auto's na de rode vlag op de grid aanpaste aan de natte omstandigheden. Hierdoor wist Rosberg toen de race vrij was gegeven Lewis Hamilton in te halen en pakte ook Schumacher enkele plaatsen. "We komen nu op het punt waar we willen zijn. Het heeft wat langer geduurd dan we hadden verwacht maar we zien op vele punten vooruitgang en dat nemen we mee naar volgend jaar."

Dat Mercedes met de MGP W01 nog vooruitgang boekt is opvallend omdat de ontwikkeling van de bolide al stil is gelegd. Teambaas Brawn denkt dat het komt omdat de renstal steeds beter begrijpt hoe het maximale uit de auto te halen. "We zijn nu beter in staat alles goed te laten werken. De F-duct is goed en we hebben nu de snelste auto op het rechte stuk. We veranderen niet veel zaken, maar we begrijpen nu welke set-up de auto moet hebben."