[Upd] Menzo vertrekt bij Cambuur

Peterselieman

Stanley Menzo lijkt zijn langste tijd als trainer van Cambuur Leeuwarden te hebben gehad. De positie van de oefenmeester staat al enige tijd onder druk omdat Cambuur in de Jupiler League met een negende plaats een matige start van het seizoen kent.

Vanmiddag om 12.30 uur zal er in Leeuwarden een persconferentie gehouden worden om de situatie toe te lichten. Mocht Menzo ontslagen worden dan hoeft hij waarschijnlijk niet lang te wachten op een nieuwe baan, want de voormalige keeper zou bij Vitesse in beeld zijn om daar als assistent van Albert Ferrer aan de slag te gaan.

Update

Stanley Menzo is per direct vertrokken als hoofdtrainer bij Cambuur. Hij gaat naar een club uit de Eredivisie, maar wilde de naam nog niet bekend maken. "Ik mag niet meedoen aan speculaties," zei Menzo die antwoorde dat hij trainer wordt.

Het moment dat hij vertrekt bij Cambuur is voor Menzo ongelukkig omdat de ploeg uit Leeuwarden in een sportieve crisis lijkt te verkeren. In de laatste vijf wedstrijden werden slechts twee punten gepakt. "Het moment had misschien beter gekund, maar dit kon ik niet weigeren. Ik kan nu gehoor geven aan mijn ambities als trainer."

Bij Cambuur zal Henk de Jong per 1 januari de nieuwe trainer worden. Hij is momenteel nog actief in de Topklasse bij de Harkemase Boys. Tot de komst van De Jong zal assistent-trainer Alfons Arts de honeurs waarnemen.