Nog vijf aanhoudingen voor antihomogeweld Sittard

Redactie

De politie heeft de afgelopen weken nog vijf verdachten aangehouden voor betrokkenheid van geweld tegen drie homo's in Sittard. Daarmee komt het aantal verdachten in de zaak op twaalf. Van hen zitten alleen twee van de drie hoofdverdachten nog vast, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

In augustus werden drie homoseksuele mannen in chatsessies naar Sittard gelokt en afgetuigd. Een van de mannen brak een oogkas. Een ander slachtoffer werd in de kofferbak van zijn eigen auto ontvoerd, maar uiteindelijk vrijgelaten. De auto werd teruggevonden in Duitsland.

De verdachten zijn tussen de 16 en 20 jaar. Aanvankelijk ging het om drie minderjarige verdachten, maar een van hen is inmiddels 18 jaar. De hoofdverdachten (17 en 18 jaar) zitten al een paar weken vast en worden verdacht van poging tot moord, zware mishandeling en diefstal van onder meer de auto van een van de slachtoffers.

De overige verdachten worden verdacht van minder ernstige vergrijpen. Volgens de woordvoerder van het OM is er sprake van een band tussen de verdachten, maar worden ze niet verdacht van lidmaatschap van een bende.