Bungie was bijna van Apple

Kevin (KoosyNL)

Als je in de theorie van multiversa gelooft waarin er een oneindigheid van verschillende universa bestaan dan zou je in zo'n ander universum wel eens Halo op je iMac en iPad aan het spelen kunnen zijn in plaats van op je Xbox. Hoezo? Omdat het niet veel had gescheeld of Bungie zou zijn verkocht aan Apple.

Tuncer Deniz, ex-project leader bij Bungie heeft hier meer over los gelaten. In de tijd dat het nog niet zo goed ging met Bungie zochten ze een bedrijf aan wie ze zichzelf zouden kunnen verkopen. Phil Schiller, Apples senior vice president of worldwide product marketing kreeg dit te horen en besloot om met Steve Jobs rond te tafel te gaan zitten maar deze was in eerste instantie niet enthousiast.

"Schiller asked Steve, who said no, but after a week, Steve said yes. Schiller calls Bungie, but Bungie had already consummated the deal with Microsoft”


Een week later bleek Steve Jobs wel geïnteresseerd maar toen Schiller Bungie hierover wilde bellen, hadden deze net een deal gesloten met Microsoft. Het had dus niet veel gescheeld of Bungie was eigendom geweest van Apple. Deze overname speelde zich af in het verleden maar gisteren werd bekend dat Steve Jobs met 51 miljard dollar in zijn portemonnee op zoek is naar een strategische investering. Deze investering zou wel eens het opkopen kunnen zijn van een succesvol bedrijf in de gamesindustrie.

apple