Twee zwaargewonden bij schietpartij Vlaardingen

Redactie

Twee mensen zijn dinsdagavond zwaargewond geraakt bij een schietpartij en een daaropvolgende botsing in Vlaardingen. De slachtoffers zijn naar een ziekenhuis gebracht. Een verdachte is aangehouden, meldt een politiewoordvoerder.

De schietpartij vond rond 20.00 uur plaats op de Vossiusstraat. Bij de schietpartij waren twee auto's betrokken. Of vanuit de auto's is geschoten, is nog onduidelijk. Na de schietpartij reed een van de wagens weg. De politie is op zoek naar deze wagen.

De andere auto reed ook weg, maar botste iets verderop tegen een pilaar van een flat. In deze auto zaten de twee zwaargewonden. Zij hebben allebei in ieder geval een schotwond. Of de twee zwaargewond raakten door de schietpartij of door het ongeluk, is onduidelijk. Hoe het met de twee is, is onbekend. Het flatgebouw liep door het ongeval weinig schade op, de auto raakte wel flink beschadigd.

De aangehouden verdachte stond in een portiek van een flat, dichtbij waar de incidenten plaatshadden. Van zowel de gewonden als van de verdachte is de identiteit nog niet bekend. De politie heeft onder meer een buurtonderzoek opgestart en is bezig met het horen van getuigen.