Heidfeld in gesprek met meerdere teams

Peterselieman

Nick Heidfeld is naar eigen zeggen met verschillende Formule 1-teams in gesprek over een stoeltje voor volgend jaar. De Duitser rijdt momenteel voor Sauber, maar moet daar na dit jaar plaats gaan maken voor de Mexicaan Sergio Perez.

"Ik denk dat het wel goed komt. Al kan ik dat nog niet met honderd procent zekerheid zeggen. In de Formule 1 is het helaas zo dat er niet alleen gekeken wordt naar hoe snel je bent en over hoeveel technische kennis je beschikt. Er spelen ook andere factoren een rol. Ik kan bijvoorbeeld niet zoveel geld meebrengen naar een team als sommige andere coureurs. Ik ben wel met een paar potentiële sponsors in gesprek, maar zij willen eerst weten waar ik volgend jaar ga rijden, voordat zij mij financiële steun toezeggen," zei Heidfeld tegen Autosport.

De Duitser sluit uit dat hij voor een achterhoedeteam zal gaan rijden. "Ik wil volgend jaar niet in een langzame auto rijden. Ik vind dat de teams achteraan goed bezig zijn, maar ik heb geen interesse om voor ze te gaan rijden."