Cel geëist tegen bejaarde voor vervalsen recepten

Redactie

Tegen een 68-jarige vrouw uit Den Haag is dinsdag een celstraf van drie maanden geëist voor het maken van valse recepten om slaapmiddelen te krijgen. De vrouw heeft volgens het Openbaar Ministerie in Den Haag eind vorig jaar geprobeerd met een vals recept bij een apotheek aan de Nieuwe Parklaan in Den Haag het middel temazepam te krijgen.

Een oplettende medewerker van de apotheek wilde het recept controleren, waarop de vrouw het weggriste en wegrende. De medewerker belde daarop de politie.

Onderzoek heeft volgens het OM uitgewezen dat de vrouw tien maanden lang op meerdere namen slaapmiddelen heeft verkregen met valse recepten. In het huis van de vrouw zijn onder meer bijna honderd facturen van diverse apotheken op verschillende namen aangetroffen. In sommige gevallen werden ook bijbehorende medicijndoosjes en recepten aangetroffen.

De vrouw heeft in eerste instantie bekend de recepten te hebben vervalst en daarmee de slaapmiddelen te hebben gekregen. Op de zitting bekende zij echter alleen het vervalsen van één recept. De slaapmiddelen waren volgens het OM voor eigen gebruik.

De rechtbank in Den Haag doet over veertien dagen uitspraak in de zaak.