Appartementencomplex ontruimd om brand

Redactie

Ongeveer 35 bewoners van een appartementencomplex in Purmerend hebben dinsdagavond hun woning verlaten vanwege een brand. De brand brak uit in een woning op de bovenste verdieping van het zeven verdiepingen hoge complex. Bij de brand raakte een persoon gewond, de bewoner van het pand waar de brand uitbrak, meldt de politie.

Het slachtoffer is met ademhalingsproblemen naar een ziekenhuis gebracht. Hoe het met de gewonde bewoner gaat, is onbekend.

De brand brak omstreeks 17.30 uur uit in het appartementencomplex aan de Oeverlanden. Rond 18.30 uur was de brandweer het vuur meester. Vanwege de brand moesten vijf woningen op de zevende, zesde en vijfde verdieping worden ontruimd. Deze vijftien bewoners worden opgevangen in een brandweerkazerne. Uit voorzorg zijn ook de overige twintig bewoners van de woningen eronder opgevangen in de kazerne.

Dinsdagavond wordt gekeken welke woningen nog bewoonbaar zijn. De verwachting is dat de bewoners van in ieder geval de onderste vier verdiepingen dinsdagavond weer naar huis kunnen. Of hetzelfde geldt voor de bewoners van de overige verdiepingen, is nog onduidelijk.