De Bakker en Haase meteen onderuit

Peterselieman

Thiemo de Bakker en Robin Haase zijn dinsdag in de eerste rondes van de ATP-toernooien in Wenen en Montpellier uitgeschakeld. De Bakker verloor in Oostenrijk met 6-7 (6), 6-1 en 4-6 van Pablo Cuevas uit Uruguay. In Frankrijk was Haase niet opgewassen tegen de Duitse qualifier Mischa Zverev: 6-7 (7) en 6-7 (5).

Nadat De Bakker, nummer 47 op de wereldranglijst, de eerste set nipt in de tiebreak verloor, hervond hij zichzelf in de tweede met drie breaks en de setwinst. In het laatste bedrijf leverde De Bakker zijn eigen service in op een stand van 2-2, waarna Cuevas er simpel met de winst vandoor ging. Het eerste matchpoint op 4-5 was meteen raak.

Ook de eerste set van Haase tegen Zverev ging gelijk op. Haase kreeg breakkansen, maar de setwinst werd pas beslist in de tiebreak. Daarin liet de Haagse nummer 67 van de wereld, een 5-2 voorsprong glippen. Ook de tweede set eindigde in een tiebreak, nadat beide spelers een break pakten op hun tegenstander. Zverev, die eerder een matchpoint liet liggen op een stand van 4-5, was nu wel bij de les en verzilverde zijn eerste winstkans meteen.


Thiemo de Bakker (Foto: Novum)