Financiële zorgen voor Topklasser Dijkse Boys

Michel (methodmich)

Zondagtopklasser Dijkse Boys verkeert in zwaar weer. Hoofdsponsor en geldschieter Leendert Gerrits is namelijk per direct opgestapt bij de club uit Helmond. Diverse spelers zijn inmiddels afgehaakt. Ook enkele leden van de technische staf overwegen te stoppen.

Gerrits had een verschil van inzicht met mensen rond de club: "De laatste jaren is Dijkse Boys in sportief opzicht hard gegroeid maar de rest is niet meegegroeid. Ik wil vooruit en niet achteruit. Doorgroeien is geen mogelijkheid. Dit is het maximaal haalbare. Het is trekken aan een dood paard. Als ik reëel ben, dan denk ik dat de club een derde- of vierdeklasser wordt."

Diverse ex-spelers eisen nog geld van de club. Het gaat om betalingen, reiskostenvergoedingen en een toegezegde bonus vanwege de promotie naar de Topklasse. Het is onzeker of zij dit ooit zullen ontvangen, aangezien Gerrits de geldschieter was. Een aantal spelers overweegt nu om in de winterstop de club te verlaten. Dijkse Boys trok de laatste jaren veel ex-profs aan.