Selinger: "Beste moet nog komen"

Peterselieman

De Nederlandse volleybalsters maken zich op voor het wereldkampioenschap dat komende vrijdag in Japan van start gaat. Bondscoach Avital Selinger vindt dat de Nederlandse ploeg fris is en dat ze goed moeten kunnen presteren op het eindtoernooi.

"Het beste moet nog komen. De sfeer is goed en de ploeg is hongerig. De vrouwen hebben er zin in iets te laten zien in Japan. We hebben een lastige fase gehad door de afwezigheid van Kim Staelens en ook de blessure van Debby Stam, die er helaas niet bij is. Je bent als team dan toch behoorlijk kwetsbaar, maar het vertrouwen is er weer," zei Selinger.

Nederland speelt vrijdag haar openingswedstrijd in Hamamatsu tegen Tsjechië. Daarna volgen in de poulefase nog Italië, Brazilië, Kenia en Puerto Rico. De eerste vier in de poule plaatsen zich voor de volgende ronde. Dit zal met Europees kampioen Italië en de nummer twee van het WK van vier jaar geleden Brazilië niet makkelijk worden.

Toch heeft aanvoerster Manon Flier er vertrouwen in. "We kijken nooit te ver vooruit. We bekijken het wedstrijd voor wedstrijden en moeten iedere dag ons niveau halen. Maar we moeten zeker door de poule komen. We hebben een prachtig team. Als we goed spelen kunnen we het alle ploegen moeilijk maken. De laatste weken hebben we zeker nog grote stappen gemaakt. Ik heb veel vertrouwen in een goed resultaat."